Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meddig tart egy mosógép?

Meddig tart egy mosógép?

Amikor már a legjobb mosógép szerelő sem tud segíteni mosógépünkön, eljön az idő, amikor új gépet kell vásárolnunk. Számos tényező befolyásolhatja választásunkat, az ár, a márka iránti bizalom, az értékelések, a műszaki adatok és a funkciók.

De talán az egyik legfontosabb dolog, amit elvárunk egy mosógéptől, a hosszú élettartam.

Mivel egy új mosógép vásárlása nem kis összegű beruházás, hasonlít egy új TV-, laptop vagy mosogatógép beszerzéséhez, ezért fontos, hogy sokáig használhassuk.

Hat évig működik egy mosógép?

Fogyasztói kutatások szerint egy vadonatúj mosógép várhatóan hat évig tart, mielőtt ki kellene cserélni.

 

Miért csak hat év?

 

Régen a mosógépeket tartósak voltak, hosszútávon képesek voltak megbirkózni egy 2-4 gyermekes családok mosási igényeivel. Ezenkívül a mosógép szerelési költségek alacsonyabbak voltak, mivel a gyártók a pótalkatrészeket is elérhető áron kínálták. A mosógép szerelőket és műhelyeket részletes műszaki információkkal látták el.

 

Ma azonban a gyártók meglehetősen másként gondolkodnak.

 

A mosógépgyártók jóval olcsóbb modelleket gyártanak, mint valaha. Ez persze nem kizárólagosan a háztartási cikkekre vonatkozik..

 

Az olcsó áru és a hosszú élettartam ritkán jár együtt.

Az újabb modellek alkatrészeinek költségei megemelkedtek, és a gyártók sokszor nem nyújtanak megfelelő műszaki támogatást a mosógép szerelőknek, szervizeknek.

Sajnos, bár a gyártók tudják, hogy hány ciklust bírnak el az egyes modellek, ezt az információt nem könnyű megtalálni. Ehelyett mindent megtudunk, az energiafogyasztás besorolásáról, a dob vagy a centrifugálás sebességéről és a zajszintről.

 

Hogyan lehet meghosszabbítani a mosógép életciklusát?

Számos tényező befolyásolhatja a mosógép tartósságát - például az, hogy mennyi ideig használjuk a gépet, az alkalmazott mosószer mennyisége, a beszerelési eljárások és a ruhák tömege, mind befolyásoló tényező.

Például, ha túlterheljük a mosógépet a tervezettnél több ruhával idő előtti meghibásodáshoz, ciklus- pazarláshoz vezethet. Fontos, hogy betartsuk a gyártó útmutatásait a gép kapacitásáról

 

Hívjunk mosógép szerelőt!

 

Ha kicsit zajos, egy kicsit csattog, de továbbra is működik a mosógép csábító folytatni a mosást, ugye?

Ne tegyük, hívjunk mosógép szerelőt, mert a pici hiba könnyen végzetessé válhat pénztárcánknak.